NN Direct: Descarca Aplicatia! (2024)

Pași plăți online

NN Direct: Descarca Aplicatia! (1)

Meniul de plăţi

În pagina principală, colțul dreapta-sus, se află iconița care te redirecționează către meniul de plăți, unde vei regăsi toate contractele din portofoliul tău pentru care există prime/contribuții scadente.

NN Direct: Descarca Aplicatia! (2)

Selectează contractul

Selectezi ce contracte vrei plătești, selectezi scadențele sau contribuțiile pe care vrei le plătești, apoi introduci datele cardului tău și confirmi tranzacția folosind codul primit prin SMS. Ai opțiunea de a plăti o singură scadență/contribuție, cu mențiunea acestea pot fi selectate doar în ordinea crescătoare a lunii aferente fiecăreia.

NN Direct: Descarca Aplicatia! (3)

Efectuare plată

Plata este securizată și se face prin intermediul partenerilor noștri de la PayU. După efectuarea plății, vei primi un mesaj de confirmare a tranzacției pe email. Te rugăm reține afișarea unei plăți recente în Istoric plăți nu se face instant, procesarea acesteia putând dura câteva zile.

NN Direct | Plătești prime de asigurări direct din aplicație

Ce plăți pot efectua din aplicație?

Din aplicație, poți plăti contractele de asigurare de viață, de asigurare de sănătate și contribuțiile individuale pentru pensiile facultative.

Pentru asigurările de viață și sănătate, poți plăti primele curente, primele restante și poți face plata pentru repunerea în vigoare a contractelor eligibile pentru repunere.

Pentru pensiile facultative, plata contribuțiilor este disponibilă doar pentru contribuțiile care au exclusiv contribuție proprie. Se pot plăti una sau mai multe contribuții, dacă există (maxim 3 contribuții).

Dacă ai de plată mai multe contracte de asigurare de viață sau sănătate le poți plăti împreună, însă dacă ai de plată și contribuții pentru pensiile facultative, va fi nevoie efectuezi două tranzacții.

Ce se întâmplă dacă plătesc o sumă mai mare decât prima de asigurare?

Dacă alegi să plătești prima de asigurare prin altă modalitate de plată (nu prin NN Direct), iar suma este mai mare decât prima de asigurare, diferența de sumă va rămâne neînregistrată. Ea se va regăsi în contul tău, în secțiunea „Plată prime”, cu 15 zile înainte de următoarea scadență. O vei putea vizualiza ca sumă nealocată și se va scădea din prima scadență.

Ce se întâmplă dacă plătesc o sumă mai mică decât prima de asigurare?

Dacă alegi să plătești prima de asigurare prin altă modalitate de plată (nu prin NN Direct), iar suma este mai mică decât prima de asigurare, întreaga suma plătită va rămâne nealocată, iar prima scadență va fi considerată restantă. Ea se va regăsi în contul tău, în secțiunea Plată prime, în următoarea zi lucrătoare. O vei putea vizualiza ca suma nealocată și se va scădea din prima scadență, putând astfel să plătești doar diferența dintre cele două.

Cum este calculată suma totală de plată?

Suma totală de plată este suma pe care trebuie să o achiți pentru a avea contractul plătit la zi. Ea este egală cu valoarea primelor restante + prima scadentă - suma nealocată. Dacă suma nealocată este zero și nu ai prime restante, atunci suma totală de plată este egală cu prima scadentă.

Ce reprezintă o sumă nealocată?

Suma plătită, dar neînregistrată sau suma nealocată este suma care a fost încasată de la tine, dar nu a fost alocată contractului din cauză că a fost diferită de valoarea primei de asigurare. Mai exact, dacă plătești o sumă mai mare decât prima de asigurare, diferența de sumă va rămâne neînregistrată. Dacă dimpotrivă, plătești o sumă mai mică decât prima de asigurare, întreaga sumă plătită va rămâne nealocată, iar prima scadentă va fi considerată restantă. Pentru a evita neînregistrarea sumelor plătite pentru polița ta, îți recomandăm să plătești exact valoarea primei de asigurare.

Ce reprezintă totalul primelor restante?

Totalul primelor restante este valoarea cumulată a tuturor primelor scadente, dar a căror plată nu a fost înregistrată în contract, fie pentru că nu au fost plătite, fie pentru că sumele au fost mai mici decât primele scadente.

Cum pot vizualiza plățile efectuate?

Poți vizualiza plățile efectuate în meniul de Istoric plăți și poți filtra tranzacțiile în funcție de perioada dorită (de la semnarea contractului până în prezent). Te rugăm reține că afișarea unei plăți recente în Istoric plăți nu se face instant, procesarea acesteia putând dura câteva zile. În secțiunea Plată prime, ai acces la informații detaliate despre suma totală de plată, apăsând butonul de detalii din dreptul contractului tău. Aici vei putea vizualiza primele scadente, primele restante și sumele nealocate, cu 15 zile înainte de fiecare scadență (pentru asigurările de viață și sănătate).

NN Direct: Descarca Aplicatia! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6439

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.